Na vsebino

Depresija in bolečine, predavanje

Ozara Slovenija, Nacionalno združenje za kakovost življenja, je nevladna, humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Ustanovljena je bila leta 1994, sedež ima v Mariboru, svojo dejavnost pa izvajamo v 27. krajih po Sloveniji. Z različnimi programi zagotavljamo strokovno pomoč in podporo ljudem.

V Ozari smo v 25 letih delovanja ponudili pomoč preko 5800 osebam s težavami v duševnem zdravju ter preko 2100 svojcem teh oseb. V naše programe se na letni ravni aktivno vključuje skoraj 1600 uporabnikov, pomoč in podporo pa jim zagotavlja skoraj 70 zaposlenih strokovnih in laičnih delavcev ter preko 130 prostovoljcev.

Svetovni dan duševnega zdravja obeležujemo vsako leto 10. oktobra. Letos se osredotoča na ozaveščanje o duševnem zdravju in poudarja pomen sodelovanja in povezovanja vseh v prizadevanjih za preprečevanje, prepoznavanje, zdravljenje in okrevanje ob pojavu duševnih težav in motenj ter krepitev dobrega duševnega zdravja vseh prebivalcev. V ospredje postavlja preprečevanje samomora kot pomembnega javnozdravstvenega izziva po vsem svetu. Zato je skrb za duševno zdravje pomembna ves čas in tekom celotnega življenja, še posebej pri otrocih in mladostnikih.

V sklopu svetovnega dneva duševnega zdravja smo organizirali predavanje in med nas povabili dr. Petra Kapša, psihiatra, ki ima svojo zasebno psihiatrično ordinacijo v Novem mestu.

Rada bi se zahvalila Knjižnici Črnomelj, ki nam vsa leta omogoča brezplačno uporabo prostora za predavanja.

Vir: Knjižnica Črnomelj / Ozara

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj