Na vsebino

Deskova vas praznuje

Tudi najmanjša pridobitev za naše, že sicer od mestnih središč odmaknjene kraje, pomeni ogromno. Želja in potreb prebivalcev posameznega naselja, vasi ali krajevne skupnosti je vedno več, kot je razpoložljivega denarja. Velikokrat se zgodi, da tiste manjše, ki pa izboljšajo in dvigujejo kakovost življenja v posamezni skupnosti, pridejo na vrsto zelo pozno. Pogoji za prijetno bivanje na podeželju so v veliki meri odvisni tudi od primernih cestnih povezav.

Sedaj se veselimo skupaj s prebivalci Deskove vasi (34 prebivalcev - SURS z dne 1.1.2021). Rekonstrukcija vodovoda v Deskovi vasi (zamenjava dosedanjih azbestnih vodovodnih cevi) je ocenjena okrog 58.988 evrov ter rekonstrukcija državne ceste Stari trg – Deskova vas na okrog 1.023.000 evrov. Veselje vaščanov je neizmerno, veselimo pa se tudi vsi prebivalci Krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi.

Vsem, ki ste pomagali pri izvedbi, krajanom, izvajalcem, lastnikom zemljišč ob cesti in posameznikom, se v imenu članov sveta krajevne skupnosti in v svojem imenu zahvaljujem za sodelovanje. V slogi je moč.

V petek, 24. februarja, ob 10. uri, pa lepo vabljeni v Deskovo vas na uradno otvoritev s kulturnim programom.

Vir: KS Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj