Na vsebino

Devetošolci se odločajo o naslednjem koraku svojega izobraževanja

Četrtkove urice z dijaki in profesorji na SŠ Črnomelj.
Četrtkove urice z dijaki in profesorji na SŠ Črnomelj.

Srednje, višje in visoke šole ter dijaške in študentske domove bodo danes in v soboto virtualno “zasedli” učenci in dijaki. Informativni dnevi bodo zaradi epidemioloških razmer tudi tokrat potekali v spletni obliki. Koristne informacije za lažjo odločitev o izbiri šolanja so pripravile tudi nekatere študentske in dijaške organizacije.

Učenci in dijaki bodo tako namesto obiska šol in fakultet informacije za lažjo odločitev o nadaljnjem šolanju pridobivali kar doma preko spletnih platform, vsem izobraževalnim ustanovam pa bo na voljo tudi portal Virtualni informativni dnevi. Za bruce je sicer na voljo 19.541 mest, za dijake 25.198.

Tudi bodoči dijaki Srednje šole Črnomelj so se v dopoldanskih urah že lahko podrobno seznanili s programi, šolo in ostalimi dejavnostmi, omogočen je tudi pogovor v živo preko Zooma. Ponovno bodo to lahko storili ob 15. uri, v soboto pa ob 9. uri.

V prihodnjem šolskem letu bodo na Srednji šoli Črnomelj poleg treh obstoječih programov začeli izvajati tudi nov štiriletni program ekonomski tehnik. Zanj je tako kot v programu strojni tehnik za novince predvidenih 28 mest. V triletnem programu oblikovalec kovin – orodjar je za novince razpisanih 26, v programu gimnazija pa 56 prostih mest. Glede na vpis v šolskem letu 2021/22, ko so v treh programih skupaj razpisali 110 prostih mest, na katere se je prijavilo vsega 36 kandidatov, gre za precej ambiciozne številke.

Na SŠ Črnomelj sicer izvajajo številne aktivnosti, s katerimi želijo bodoče dijake čim bolje informirati o dogajanju na šoli ter jim približati šolski program. Tako so za uvod v informativne dneve prirejali četrtkove urice z dijaki in profesorji, kjer so dijaki devetošolcem in zainteresirani javnosti predstavili aktivnosti, obiskovalci so si z zaposlenimi ogledali šolo, se seznanili z delavnicami, možnostjo rekreacije ipd. V pripravi je tudi strateški načrt šole.

Devetošolcem sicer največ informacij na enem mestu zagotavlja tudi lani ustanovljen portal Slovenske srednje šole. Zbrane informacije in povezave do spletnih strani vseh srednjih šol in dijaških domov ponuja še portal ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj