Na vsebino

Devetošolci so se poslovili

V torek, 14. junija, so imeli devetošolci OŠ Mirana Jarca Črnomelj poslovitev od učencev in valeto, s tem pa zaključili osnovnošolsko izobraževanje.
Poslovitev od učencev je potekala 3. šolsko uro v veliki telovadnici. Na njej so se devetošolci še zadnjič srečali z ostalimi učenci šole, osmošolci pa so si morali z različnimi izzivi priboriti ključ. Kljub težkim nalogam jim je to tudi uspelo, zato so ga ponosno dvignili v zrak. Devetošolci so se z lepimi darili zahvalili učiteljem in ostalim delavcem šole, na koncu pa s solzami v očeh zapeli še pesem Vsi za enega.
Zvečer je sledila valeta. Preko pravljice so nam devetošolci pripovedovali spomine na svoje osnovnošolske dni. Vsem zaposlenim so podarili vrtnico, ravnatelju in pomočnici ravnatelja pa lep šopek. Posebej so se zahvalili razredničarkama Palmiri Šašek in Nadi Zupanič za ves njun trud, pomoč in spodbudo. Zahvalili so se tudi učiteljem Evi Starešinič, Janezu Pašiču in Nataliji Orlič za pomoč pri valeti. V zanimivem programu so peli, plesali in igrali, valeto pa so jim popestrili palčki. Učenci so se zahvalili tudi svojim staršem, saj so jim ti pomagali na osnovnošolski poti priti do konca. Ravnatelj in pomočnica sta učencem podelila priznanja za dosežen trud. Najbolj se je izkazal Gal Kunič, saj je prejel kar 16 priznanj. Tudi ostali učenci so bili uspešni.

Po koncu programa je sledila še pogostitev v jedilnici šole, kjer so se družili učenci, učitelji ter starši. Valeta je bila zelo lepa in zanimiva, saj so se učenci res potrudili pri pripravi.
Učenci in delavci šole jim želimo srečno pot naprej in veliko uspeha v življenju.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (vir spodaj).

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj