Na vsebino

Dinu Subašiću priznanje za diplomsko delo

Dina Subašića poznamo tudi kot povezovalca številnih prireditev. Foto: Uroš Novina
Dina Subašića poznamo tudi kot povezovalca številnih prireditev. Foto: Uroš Novina

Mladinski svet Slovenije je podelili nagrade za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za leto 2023. Med prejemniki priznanj diplomskim oz. magistrskim delom z različnimi aktualnimi tematikami s področja mladih, je tudi Dino Subašić iz Semiča za diplomsko delo Strpnost mladih z izkušnjo vojne ali njenih posledic.

Kot je v izvlečku svojega diplomskega dela zapisal Subašić, izbor njegovega področja raziskovanja ni naključen. "Tudi sam sem v državi, v kateri odraščam, v vlogi potomca staršev etnične skupnosti, ki je izkusila vojno. Strpnost in sposobnost sobivanja bosta za prihodnjo generacijo, ki vstopa v nemiren svet, kar se tiče geopolitičnih premikov, ključnega pomena za ohranitev miru in spokojnega ter dostojnega življenja. Diplomsko delo Strpnost mladih z izkušnjo vojne ali njenih posledic predstavlja primere in rezultate raziskovanj iz tujine. Kljub temu diplomsko delo raziskuje prostor multietničnega kontakta med mladimi v Sloveniji. Cilj diplomskega dela ni celostno raziskati povezavo med strpnostjo mladostnika in njegovim multietničnim kontaktom na vojno prizadetih območjih, pač pa skozi že obstoječe primere in opravljene intervjuje ter osebne zgodbe intervjuvancev osvetliti to povezavo."

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič je čestital prejemnikom nagrad in izpostavil pomen strokovnih vsebin, ki jih kreirajo mladi.

“Diplomske in magistrske naloge izhajajo z univerzitetnega področja, pri čemer gre za prvo resno samostojno delo. Izredno pomembno je, da s svojim samostojnim delom poskušate oblikovati novo znanje za svoje kolege – mladi za mlade. To je tudi uvod v profesionalno kariero,” so v sporočilu povzeli besede ministra.

Mladinski svet Slovenije je letos že petnajstič zapored razpisal natečaj za nagrade za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za preteklo leto. Na natečaj je prispelo 28 diplomskih in 33 magistrskih nalog z vseh treh največjih univerz v Sloveniji, pa tudi nekaterih drugih visokošolskih zavodov, podelili pa so dve nagradi in štiri priznanja.

Prijave je obravnavala komisija, sestavljena iz predstavnikov Univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem, Urada RS za mladino, Študentske organizacije Slovenije in Mladinskega sveta Slovenije, dela pa je ocenjevala glede na aktualnost, pronicljivost in uporabnost ter njihovo akademsko kakovost.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj