Na vsebino

Tudi OŠ Mirana Jarca na tekmovanju POPRI 2024

Tudi v letošnjem letu na šoli poteka podjetniški krožek. V okviru le tega smo izvedli številne dejavnosti, katerih glavni namen je bil predvsem priprava avtentičnih poslovnih idej, s katerimi smo se prijavili na tekmovanje POPRI. Gre za tekmovanje v podjetniških idejah mladih, ki ga vsako leto organizira Primorski tehnološki park.

Letos smo prijavili dve poslovni ideji. Prva je bila aplikacija Easy study, druga pa Super čili Belokranjček. V konkurenci 20 ekip, ki so se prijavile na regijski predizbor iz osnovnošolske konkurence v JV regiji, je bila v polfinale tekmovanja, ki je potekalo 6. marca v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu, na podlagi ocene poslovnega načrta, ki ga je pregledala strokovna komisija, izbrana ideja Super Čili Belokranjček. Tekmovalci Ožbej, Liam, Mark in Džemil so pripravili petminutno predstavitev svojega produkta, nato so še pet minut odgovarjali na vprašanja strokovne komisije. Zagotovo so s tem pridobili novo izkušnjo, ki jim bo dala zagon za nadaljnjo delo na tem področju.

Aktivnosti nam je omogočila javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj