Na vsebino

Dišeče in sladko v našem vrtcu

Tretji teden v mesecu novembru že vrsto let posvetimo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Takrat strokovne delavke in delavci z otroki izvajajo pestre in zelo zanimive dejavnosti. V vrtec povabimo tudi goste, ki nam vedno kaj zanimivega povedo in pokažejo. Včeraj je v igralnicah, hodnikih in kuhinji lepo dišalo.

Gospa Pezdirc je pri Medvedkih zamesila sladko medeno testo. Zahvaljujemo se gospe Nadi, da nas je ponovno obiskala in z nami preživela dopoldan. Otroci so ji pomagali oblikovati testo. Z modelčki so izrezali različne oblike in v kuhinji so poskrbeli, da so se piškotki zlato rjavo obarvali. Veliko jih je bilo in z veseljem so jih podelili med ostale.

Pri Zvezdicah sta Renata in Samo za malico pekla slastne palačinke. Kar urna sta morala biti, saj je bilo zanimanje za njune palačinke veliko. Otroci so palačinke namazali z medom. Kako in kje pa dobimo med, je danes razložil in pokazal otrokom v skupini Ježki gospod Guštin. Tudi njemu se zahvaljujemo za obisk. Že nekaj let zapored je naš gost.

V skupini Muce so spoznavali različna zrna. Na manjši mlinček so zrna zmleli v moko. Danes so iz pšenične moke zamesili testo za pogače. Jutri bodo pa za zajtrk jedli ajdov kruh, ki so ga danes zamesili in spekli.

Še veliko zanimivih stvari se je dogajalo danes. Povprašajte vaše otroke in pokukajte v igralnice.

Na dejavnosti opozarjajo tudi lično urejene oglasne deske. Hvala.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, vključila pa so se tudi ministrstva za zdravje, šolstvo in kmetijstvo, Inštitut za varovanje zdravja RS (IVZ) ter druge organizacije.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj