Na vsebino

Dnevi dejavnosti v 2. razredu

Z učenci 2. a in 2. b razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič smo v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine izvedli tri dneve dejavnosti.

V sredo, 27. 9. 2023, smo se najprej odpravili na kulturni dan, ki je potekal na Radovici pri Metliki. Zjutraj smo se odpravili v staro šolo Bistro bučo, kjer nas je že čakal učitelj in nas popeljal v preteklost, in sicer v šolsko leto 1957/58. Na začetku učne ure smo se posedli v šolske klopi, kjer so nas že čakale tablice in krede. S širokimi očmi, polnimi pričakovanj, in drobcem strahu smo komaj čakali, da se učna ura začne. Učenci smo se preizkusili v učni uri zgodovine Bele krajine in ugotovili, da je pouk včasih potekal bistveno drugače kot poteka danes. Ob koncu učne ure smo še enkrat preverili novo pridobljeno znanje ter prejeli tudi spričevala, tako kot se za vsakega učenca tudi spodobi. Po končani učni uri smo si ogledali tudi okostje jamskega medveda in njegovo zgodovino.

Všeč mi je bilo, ko smo po navodilu učitelja pisali s kredo na tablico in ko smo si ogledali kosti jamskega medveda. Malo sem se ustrašila, ko je učitelj s palico udaril po mizi in je zabobnelo. (Zoja Ogulin, 2. b)

Na začetku me je bilo malo strah, saj je bil učitelj zelo strog. Všeč pa mi je bila šola in to, da smo risali po tablici s kredo. (Jan Puš, 2. b)

Všeč mi je bilo, ker je bil učitelj smešen in ko smo si ogledali kosti jamskega medved. (Sara Žugelj, 2. a)

Učitelj je bil na začetku strog, potem pa sem videl, da ni. (Miha Veselič, 2. a)

V četrtek, 28. 9. 2023, smo izvedli drugi dan dejavnosti. Tokrat smo imeli tehniški dan z naslovom »Ustvarjanje iz naravnega in odpadnega materiala v vsakdanjem življenju«. Zjutraj smo se najprej seznanili s potekom in navodili za izvedbo tehniškega dne, zatem pa smo se veselo vrgli na delo. Iz odpadnih rolic smo izdelali stojala za svinčnike. Najprej smo rolice prilepili na podlago, nato pa smo se seznanili s postopkom kaširanja ter rolice prelepili z odpadnim časopisnim papirjem. Dokler smo čakali, da se lepilo posuši, smo delovna mesta pospravili, stojalo za svinčnike pa na koncu poslikali s tempera barvami.

V petek, 29. 9. 2023, pa smo izvedli še zadnji dan dejavnosti v tem tednu, in sicer športni dan. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili do Sredgorske luže, od tam pa pot peš nadaljevali po poti gozdne železnice. Po poti nas je vodila ga. Rosa Mohar in nam povedala veliko zanimivosti o nekdanji gozdni železnici. Za vodenje in sladko presenečenje se ji najlepše zahvaljujemo. Med pohodom smo spremljali tudi oznake poti in si ogledovali naravno in kulturno dediščino.

Teden smo zaključili s prijetnimi vtisi in izkušnjami, saj smo spoznali in doživeli veliko novega.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj