Na vsebino

Letala in helikopterji tudi nad Belo krajino

Od danes (3. oktobra) pa do četrtka, 12. oktobra, se bodo slušatelji v okviru mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljali na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Polane pri Lisci, Loke pri Žusmu, Mirnske doline, Črnomlja, Pivke, Semiča in Kamniško-Savinjskih Alp, so sporočili z ministrstva za obrambo.

V Centru za usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske med 4. septembrom in 13. oktobrom poteka že omenjeni šesttedenski tečaj, ki se ga udeležuje devet pripadnikov in pripadnica oboroženih sil iz Slovenije ter šestih partnerskih in zavezniških držav.

Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja bodo na območjih usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske, ki bodo navedene kraje preletavale v določenih časovnih intervalih med 9. in 15. uro. Območje usposabljanja se bo določilo glede na trenutne vremenske razmere.

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega Centra za usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, izvaja že 13. mednarodni tečaj. Šesttedenski tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog kontrolorja združenih ognjev, in praktičnega dela na terenu, kjer pridobljeno znanje urijo in preverjajo s terminalnim kontroliranjem letalnikov in drugih oborožitvenih sistemov Slovenske vojske.

Vir: Ministrstvo za obrambo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj