Na vsebino

Pouk nekoliko drugače

Svetovni dan turizma vsako leto obeležujemo 27. septembra in tudi tokrat smo pri ITS Kreativno podjetništvo in raziskovanje temu dnevu namenili pozornost, saj so turistične zgodbe Bele krajine tudi zgodbe o podjetnih in kreativnih Belokranjcih.

Dijaki 2. letnika Srednje šole Črnomelj, ki obiskujejo ITS, so imeli 28. septembra pouk malo drugače. Odpravili so se v črnomaljsko mestno jedro in obiskali TIC Črnomelj. Tam sta jih sprejela Sonja Maver in Samo Flajnik ter jim predstavila prenovljeni TIC in kolektivno znamko Belokranjsko. Nato je sledil obisk Belokranjskega izročila, kjer jim je Bernarda Kump na zanimiv in zelo doživet način predstavila svojo podjetniško pot. Na koncu je sledil še ogled razstav izdelkov VDC Črnomelj v Primožičevi hiši ter Svet iz mojega butaja, avtorice Silve Karim, v cerkvi Sv. Duha.

Tema letošnjega dneva turizma je bila sicer Turizem in zelene naložbe, s katerim želi Svetovna turistična organizacija poudariti pomen naložb in inovativnih rešitev, ki ustvarjajo nove priložnosti za ljudi, spodbujajo trajnostni razvoj in pripomorejo k blaginji.

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj