Na vsebino

Jakša in Špehar do stopničk na uvodu DP v motokrosu

Denis Jakša je bil v najmočnejšem razredu tretji. Foto: Goran Krošelj, AMZS
Denis Jakša je bil v najmočnejšem razredu tretji. Foto: Goran Krošelj, AMZS

Z dirko na progi Prilipe, ki so jo organizirali člani AMD Brežice, se je v nedeljo začelo letošnje državno prvenstvo v motokrosu. Kljub nekaj manjšemu številu prijavljenih dirkačev, so na prvi dirki sezone potekali napeti boji.

Tekmovalci v dveh najmočnejših razredih MX 2 in MX Open so vozili skupaj. V najmočnejšem razredu MX Open je Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) ponovno dokazal, da sodi v sam vrh svetovnega motokrosa. Nabral si je veliko prednost in praktično odpeljal svojo dirko. Še najbolj se mu je približal Žan Žaler (TRK Tajfun šport), ki je prvo vožnjo končal drugi, na tretjem pa se je v cilj pripeljal Denis Jakša (MK Gradolux racing team). Povsem enak je bil vrstni red tudi na koncu druge vožnje, kar je pomenilo, da je Jakša osvojil skupno tretje mesto.

Veterani v razredih MX Vet 40 in MX Vet 50 so vozili skupaj. Pri mlajših veteranih je bilo na progi precej živahno. Najbolje je štartal Marko Špehar (AMD Kolpa MXS). Leon Ferš (AMD Vurberk) ga je kmalu prehitel in si nato do konca prve vožnje privozil lepo prednost 25 sekund. Špehar je bil v cilju drugi, na tretje mesto pa se je uspelo prebiti Boštjanu Milatu (AMD Brežice). Druga vožnja mlajših veteranov je potekala po podobnem scenariju. Spet je Špehar dobro štartal in spet ga je Ferš po nekaj krogih prehitel ter nato ostal na prvem mestu vse do cilja. Na tretjem mestu je drugo vožnjo končal Boštjan Maver (AMD Slovenske Konjice. Dve prvi mesti in skupno 50 točk sta na prvo mesto podelitvenega odra postavila Ferša, ob njem je na izvrstnem drugem mestu stal Špehar, tretji je bil Maver.

V razredu MX 65 je nastopil tudi Žiga Puhek (AMD Kolpa MXS), ki je osvojil 11. mesto.

Vir: AMZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj