Na vsebino

Pohod čez Divji potok na Križ

V soboto, 11. maja, smo se učenci OŠ Podzemelj, skupaj s starši, starimi starši in mentoricama planinskega krožka odpravili na razgledno steno pod Markovo glavo. Stene se je prijelo ime »Križ«, ki ga lepo vidimo tudi z glavne ceste, ko se peljemo mimo Črmošnjic proti Semiču.

Prvi del poti je potekal ob Divjem potoku, kjer je bilo prijetno hladno. Učenci so se med potjo preizkusili v vodenju skupine, sledili markacijam in skrbeli, da se skupina zadaj ne oddalji. Pot nas je peljala tudi čez Ašelice (nemško Aschelitz ali Aschletz), eno od nekdanjih kočevarskih vasi. Tu smo se okrepčali in nato premagali še zadnji, malo strmejši vzpon.

Iz vrha smo imeli lep razgled na Škrilje, Gače, črmošnjiško dolino in druge bolj oddaljene vasi na Dolenjskem. Pri križu smo se fotografirali, malo posedeli, občudovali okolico in po počitku izpolnili še naše planinske dnevnike.

Pot nazaj smo si popestrili s petjem, ugankami in opazovanjem konjev, ki so nas pozdravili s paše. Tudi najmlajša pohodnica, 5-letna Manca, je 10 kilometrov poti prehodila brez težav

Vir: OŠ Podzemelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj