Na vsebino

Aljoša Matko slavi: Cilj je bil zmaga

Nogometaši Celja se veselijo drugega naslova državnega prvaka, potem ko so v 33. krogu Prve lige Telemach z 1:0 ugnali Olimpijo. Druga tovrstna lovorika v celjski zgodovini je zaslužena, saj so Celjani večji del sezone na prvem mestu lestvice.

Eno glavnih vlog na zelenici je odigral Aljoša Matko, ki je s 15-imi zadetki trenutno drugi strelec slovenske lige. Matko, ki je zaradi dobrih iger vseskozi nekje na meji tudi selektorjevega klica, je v pogovoru za Šport TV poudaril, da ni bilo pomembno, na kakšen način zmagajo. "A cilj je bil zmaga, da damo navijačem razlog za dodatno slavje. Hvala jim za množičen obisk, upam, da jih bo čim več tudi na prihodnjih tekmah," je dejal.

Kot je po tekmi dejal trener celjske vrste Damir Krznar, imajo v slačilnici citate velikih športnikov, kot sta košarkar Michael Jordan in nogometaš Johan Cruyff, v zadnjem obdobju pa so dodali tudi Matkov stavek. 24-letni Črnomaljec se je v letošnji sezoni izkazal tako v konici napada kot na krilnem položaju. Njegova raznovrstnost pri izbiri igralnega položaja daje moštvu Celja več možnosti v napadu, kjer je konkurenca v letošnji sezoni zelo velika.

Dres kluba iz knežjega mesta je oblekel pred dvema letoma, ko se je po epizodi pri ljubljanski Olimpiji, kateri je bil posojen s strani švedskega Hammarbyja, preselil v knežje mesto. Že v svoji krstni sezoni pri grofih je na 29-ih tekmah dosegel 14 zadetkov in dve asistenci. Hitronogi napadalec je v Celju ponovno zaživel in v letošnji sezoni svoj izkupiček še bistveno izboljšal, saj je na 23-ih tekmah mrežo zatresel že 15-krat, dodal pa je še šest asistenc. S tem je najučinkovitejši igralec novopečenih državnih prvakov.

"Uspeva mi dobra sezona, vmes je bila tudi poškodba, ampak me ni vrgla s tira, zato sem še bolj vesel, da sem zadržal mirnost in kazal dobre predstave. Ostal je fokus v glavi, da tudi po poškodbi lahko igram enako kot prej in to sem tudi pokazal," pravi Matko, ki je v Celju igral že pod vodstvom treh različnih trenerjev.

V septembrskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji je bil prvič poklican tudi v slovensko A reprezentanco. Takrat ga je selektor Matjaž Kek na seznam uvrstil namesto njegovega poškodovanega klubskega soigralca Davida Zeca. "To je bila potrditev, da sem na pravi poti, da iz tekme v tekmo napredujem. To je opazil tudi selektor in sem vesel, da sem bil zraven. Upam, da bom tudi v prihodnje," je za Šport TV še povedal Aljoša Matko.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj