Na vsebino

Dnevi evropske kulturne dediščine v 5. razredu

V času med 30. 9. 2019 in 2. 10. 2019 smo v okviru tedna kulturne dediščine v 5. razredu izvajali dneve dejavnosti, na katerih smo spoznavali naravno in kulturno dediščino našega kraja.

V ponedeljek, 30. 9. 2019, smo imeli kulturni dan z naslovom Opis ljudskega običaja: semiška ohcet. Dejavnost je potekala v šoli. Gospe Anita Ogulin in Romana Kočevar sta se prijazno ponudili, da nam predstavita, kako je ta običaj potekal nekoč. Predstavili sta nam tudi semiško folklorno nošo, ki sta jo izbrana petošolca tudi pomerila. Učenci so z velikim zanimanjem poslušali in sodelovali.

V torek, 1. 10. 2019, smo odšli na pohod na Gače. Z avtobusom smo se odpeljali do Črmošnjic, od koder smo se podali proti samemu vrhu Gač. Na poti smo opazovali naravno rastlinstvo, živali in vodne vire. Na vrhu pa je bil naš trud poplačan s prečudovitim razgledom na okoliške kraje. Prijetno utrujeni smo se vrnili v šolo.

V sredo, 2. 10. 2019, smo se na tehniškem dnevu preizkusili v ročnih spretnostih in iz papirja izdelali vodnjak. Najprej smo morali natančno pogledati načrt, si pripraviti material in orodje, nato pa se lotiti precej zahtevnega dela.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj