Na vsebino

Dnevi kuturne dediščine, PŠ Štrekljevec

Na podružnični šoli Štrekljevec smo z dnevi dejavnosti obeležili teden evropske kulturne dediščine.

V preteklosti so ljudje izdelovali iz naravnih materialov različne uporabne predmete in pripomočke. Tudi učenci 1. in 2. razreda so ustvarili lepe izdelke, ki bodo v jesenskem času krasili notranjost šole.

Učenci 3. in 4. razreda pa so se posvetili šolanju v preteklosti. Pri svojih starih starših ali prababicah in pradedkih so povprašali, kakšno je bilo njihovo otroštvo in šolanje. Izvedeli so marsikaj zanimivega. Kako pa je bilo v šoli nekoč, so lahko sami izkusili v muzejski učilnici naše šole. Tisti dan je bila na urniku ura lepopisja. Ura se je začela s šolskim zvoncem. V učilnico je vstopila stroga »gospodična učiteljica«. Učenci so se preizkusili v pisanju s peresom in črnilom. Kljub temu, da je bila njihova učiteljica zelo stroga, jim je bila ura zanimiva.

Iz odpadnega papirnega materiala so izdelali tablice. Nekoč je bil to šolski pripomoček, po katerem so učenci pisali in računali. Kasneje ga je nadomestil zvezek. V današnjem tehnološko in računalniško sodobnem času pa smo zvezek že skoraj zamenjali z računalniško tablico.

Ob koncu smo dneve evropske kulturne dediščine zaključili s pohodom do vasi Brezova Reber, kjer stoji mogočna stara lipa, ena izmed mnogih naravnih znamenitosti semiške občine.

Vir: OŠ Semič, PŠ Štrekljevec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj