Na vsebino

Do 14. ure potrjenih 141 okužb, opravljenih 4346 testiranj

V Sloveniji je bilo do 14. ure potrjenih 141 primerov okužb z novim koronavirusom. Vseh opravljenih testiranj je bilo 4346 testiranj.

Simona Repar Bornšek, državna sekretarka na minstrstvu za zdravje: "Vsi ukrepi so namenjeni k zajezitvi okužbe. Dinamika okužbe hitro narašča. Od ponedeljak dalje odpovedani vsi pregledi in zdravljenja, ki niso nujna z izjemo onkoloških bolnikov in nosečnic."

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je bil kratek. Sporočil je le, da so se zjutraj sestali v novi sestavi in oblikovali nekaj delovnih skupin na podlagi četrtkovega sestanka z župani, lokalnimi skupnostmi in nevladnimi organizacijami. Na podlagi ugotovitev tega sestanka so danes poslali pisma vsem javnim službam, dali navodila izpostavam na terenu, poveljnikom struktur civilne zaščite, pa tudi županom.

Nina Pirnat, direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje: "Epidemiološka situacija v Slovenij je v drugi fazi, v največji možni meri omejujemo socialne stike, da bi širjenje okužb čim bolj zamejili.
Podatki kažejo, da imamo do 14. ure potrjenih 141, opravljenih je bilo 4.364 testov, od zadnjega poročanja imamo 45 novih primerov. Nakazuje se, da gre za največje povečevanje v regiji Ljubljana.

Vir: MMC RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj