Na vsebino

Dobreč v Pragi

V petek in soboto je v Pragi potekalo mednarodno tekmovanje. Festival »Youngbohemia Prague 2017« poteka že od leta 2003 in je danes znan po celem svetu, saj je priljubljeno prizorišče za mlade, kateri se aktivno ukvarjajo z glasbo. Tokrat se je festivala udeležilo več kot 1200 mladih glasbenikov iz vsega sveta. Festival je bil razdeljen na revialni in tekmovalni del. Narodni dom Vinohrady, je bil tako v soboto, 25. marca 2017, prizorišče za orkestre, ki so bili prijavljeni v tekmovalni del festivala. Tamburaški orkester Dobreč je v prekrasni neorenesančni koncertni dvorani, katera je bila zgrajena leta 1894, nastopil točno ob 12. uri, kot prvi slovenski orkester na tem tekmovanju. Pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, smo se petčlanski mednarodni strokovni komisiji, predstavili s tremi skladbami:

Il barbere di Seviglia overture (G. Rossini/Z. Mulić)

Romance (P. I. Tchaykovsky/T. Andrašovan)

Belokranjski čoček (G. Zagorc)

Tamburaški orkester KUD Dobreč je s svojim izjemnim nastopom popolnoma navdušil žirijo, saj je prejel zlato plaketo in prav tako postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji. Posebno priznanje je strokovna komisija dodelila tudi našemu dirigentu Gregorju Zagorcu, za njegovo izjemno dirigentsko izvedbo.

Kulturno umetniško društvo Dobreč Dragatuš je v svojih 20 letih razvoja postalo in ostalo tisto društvo, ki lahko ponosno sporoča, da je dalo in še vedno daje pomemben prispevek k ohranjanju in prepoznavnosti slovenske kulturne identitete. Tudi danes ostajamo zvesti svojemu poslanstvu: razvijanju glasbene ustvarjalnosti. Danes z izrednim ponosom in gotovostjo lahko trdim, da je orkester, kateri prihaja iz prelepe Bele krajine najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi.

Vir: KUD Dobreč

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj