Na vsebino

Dogajanja v Večnamenskem romskem centru

Večnamenski romski center je začel z delovanjem novembra lani. O dogajanjih v prvih dveh mesecih ste že brali. V januarju in februarju tega leta pa je najprej bil narejen plan aktivnosti, delavnic, promocijskih akcij in informiranja pripadnikov romske skupnosti za leto 2018.

Prva aktivnost, ki je bila izvedena letos, je bila predstavitev VNRC-ja in Romov, skupini romskih in ne romskih odraslih oseb, ki so v medsebojni interakciji zvedeli več drugi o drugih.

Aktivnosti v VNRC-ju je, za pripadnike romske skupnosti, izvedla tudi Policijska postaja Črnomelj, s katero se bo sodelovanje nadaljevalo skozi celo leto in sicer enkrat mesečno.

Knjižnica Črnomelj je za predšolske otroke izvedla lutkovno predstavo, kamišibaj predstave in ustvarjalno delavnico. Aktivnosti pod skupnim imenom Bralnica, ustvarjalnica, igralnica, se bodo nadaljevale tudi v prihodnje vsak mesec.

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je s februarjem vzpostavil svetovalno točko. Svetovalka je v VNRC-ju prisotna vsak drug ponedeljek v mesecu od 10:00 do 12:00 ure.

Aktivnosti v letošnjem letu bodo izvedli še NIJAZ, Zdravstveni inšpektorat in Veterinarska služba.

Za izvedbo aktivnosti potekajo dogovori še z Zdravstvenim domom Črnomelj.

V prihodnje bodo v aktivnosti VNRC-ja vključene tudi nevladne organizacije.

Poleg naštetih aktivnosti v VNRC-ju potekajo še učna pomoč, različne krajše delavnice kot npr.: kuharske, ustvarjalne, socialne, likovne, družabne igre…ter vsakodnevno informiranje pripadnikov romske skupnosti.

Uspešno je bila izvedena tudi uradna otvoritev in Dan odprtih vrat, kjer je bilo prisotnih okoli 50 obiskovalcev.

Vir: Center za socialno delo Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj