Na vsebino

Dom starejših občanov Metlika pridobil tri nove projekte

Dom starejših občanov Metlika, javni socialnovarstveni zavod je v letošnjem letu pridobil tri nove projekte: »Dnevni center-Srebrni dvor«, srednješolski poklicni izobraževalni program BOLNIČAR – NEGOVALEC in Energetska sanacija DSO Metlika.

Skupaj s predstavniki Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto, Jazona, d. o. o, PE Metlika, Zavoda Lintvern, so. p. je pridobil sredstva za sofinanciranje projekta »Dnevni center-Srebrni dvor«. Operacija se bo sofinancirala v okviru LAS Dolenjske in Bele krajine iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja pridobil sredstva za sofinanciranje operacije. Glavni cilj operacije je vzpostavitev delovanja Centra aktivnosti-Srebrni dvor s programom, v katerega bodo aktivno vključeni prebivalci treh občin (Metlika, Črnomelj, Semič), še posebej izolirane in telesno prizadete osebe. Vzpostavitev prostorov za delovanje (ureditev Srebrnega dvora, nabava opreme) bo izpeljana v prvi fazi projekta, v drugi fazi pa bodo izpeljane vsebinske aktivnosti usmerjene v izdelavo in testiranje dnevnega programa Srebrnega dvora prek medgeneracijskih delavnic in družabništva, vzpostavitve logistike za dostop zgoraj navedenih uporabnikov iz treh občin do Srebrnega dvora, ponudbe Srebrnega telefona ter hkratne izdelave in testiranja novega turističnega programa: digitalna oziroma multivizijska in vodena predstavitev Preteklost Komende. V ta namen bo vzpostavljeno tudi novo delovno mesto.

Stanislava Majerle, direktorica DSO Metlika, o dnevnem centru Srebrni dvor: TUKAJ.

Drugi projekt vključuje izvajanje srednješolskega poklicnega izobraževalni za program BOLNIČAR – NEGOVALEC. Socialnovarstveni zavodi zaznavamo pomanjkanja imenovanega profila, tako na nivoju Bele krajine kot tudi širše v Sloveniji. Imenovani Prah izobraževalni center in DSO Metlika sta uspela s prijavo programa na Ministrstvo za šolstvo, znanost in tehnologijo in podpisala pogodbo o sodelovanju.

DSO Metlika je pridobil finančna sredstva v programu operacije »Energetska sanacija DSO Metlika«, Dolgoročne strategije spodbujanja naložb v energetske prenove stavb javnega sektorja (Ministrstva za infrastrukturo) v okviru Operativnega programa za izvajanje kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Direktorica Stansilava Majerle o energetski sanaciji DSO: TUKAJ.

Tiskovna konferenca je potekala v nekdanjih prostorih Srednje šole Metlika, kjer naj bi tudi potekalo izobraževanje za bolničarje.

Zvočni zapis

  • - Stanislava Majerle o projektih

  • - Stanislava Majerle o programu Bolničar - negovalec

  • - Alenka Tomašič, Zavod Lintvern

  • - Stanislava Majerle o Dnevnem centru Srebrni dvori

  • - Lenka Puh, Družba Jazon

  • - Nevenka Kregar Velikonja, dekanja

  • - Stanislava Majerle o energetski sanaciji

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj