Na vsebino

Donacije za Društvo za zaščito živali Bela krajina

Ker delujemo v javno dobro in predvsem z vašo pomočjo, čutimo dolg, da vas informiramo tudi o dogajanju, ki sicer širši javnosti ni vidno.

V teh dneh smo s strani vodilne politične stranke prejeli ponudbo za donacijo v višini 500 €, vendar jo bomo zavrnili, ker je le ta pogojena s tem, da moramo po donacijo na sedež stranke, kjer bo potekal uradni protokol, fotografiranje,...

Naše društvo je vedno presegalo politične okvirje, vedno smo se, tudi v sodelovanju z drugimi društvi, borili proti vsem političnim opcijam, ki ne delujejo v dobrobit živali, sprejemajo in potrjujejo zakone, ki jim niso v korist in ne zasledujejo našega primarnega poslanstva. DZZŽBK od vsega začetka deluje izključno in samo za dobrobit živali in njihovih skrbnikov. Financiramo se iz naslova članarin in donatorstva, pri delu pa pomagajo prostovoljci, tako z delom, kot tudi z lastnimi finančni sredstvi. Od kar delujemo, smo vsa sredstva porabili zgolj za oskrbo živali.

Do danes na naš naslov še nismo prejeli računa, ki ni vezan na veterinarske storitve. Vse ostalo financiramo prostovoljci iz lastnih žepov. Tako bencin, hrano, opremo itd. Prejeli smo donacije različnih podjetij, posameznikov, ki se jim tudi iz srca in v okviru naših zmožnosti javno zahvalimo, velika večina pa jih želi ostati anonimna.

Na podlagi vsega napisanega, smo se odločili, da bomo še naprej delovali, kot smo do sedaj, brez pogojevanja katerekoli politične opcije. Enostavno se naše osnovno poslanstvo distancira od vseh oblik predvolilnih kampanj in politike nasploh. Bi pa apelirali na vse politične stranke, da si v razmislek vzamejo dejstvo, da prostovoljci opravljamo delo, ki bi moralo biti zakonsko urejeno. Predlagamo tudi, da se teh 500 € donira vsem trem belokranjskim občinam, ki imajo v občinskem proračunu postavko Sterilizacija in kastracija mačk pri kateri kot prostvoljci aktivno sodelujemo z organizacijo in prevozi.

Še nikoli nismo zavrnili donacije, vendar ne pristanemo na pogojevanje, četudi smo finančno zelo izčrpani. Ostajamo pa zvesti temu, kar počnemo v prostem času, skrbi za tiste, ki nas najbolj potrebujejo.

Če se odločite, da nam želite pomagati z donacijo uporabite spodnje podatke:

Društvo za zaščito živali Bela krajina
Ločka cesta 14a
8340 Čronmelj
TRR: SI56 0243 0026 0201 674.

Vir: Društvo za zaščito živali Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj