Na vsebino

DPM Metlika priznanje za izreden prispevek k prometni varnosti

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa vsako leto podeljuje najvišje priznanje Svečana listina AVP posameznikom ali organizacijam za izreden prispevek k prometni varnosti ali življenjsko delo na področju preventive v prometu. V letu 2020 so prejeli 20 predlogov za prejemnike, med katerimi je Svet AVP potrdil 17 prejemnikov.

Med prejemniki Svečane listine AVP za leto 2019 je tudi Društvo prijateljev mladine Metlika. Slednje že več kot 30 let veliko prispeva k večji varnosti otrok, mladine in posledično njihovih družin v prometu na območju Občine Metlika, spodbuja in pospešuje razvijanje preventivnega in pedagoškega dela ter pomaga pri izvajanju prometno preventivnih dejavnosti in akcij skozi vse leto, še posebej pa v Tednu otroka, ki je hkrati tudi Teden prometne varnosti. Zadnjih 23 let zapored tudi organizira, v odličnem sodelovanju s šolami, Policijsko postajo, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Bela krajina in drugimi dejavniki, prometni kviz za učence 6.razredov Na cesti nikdar nisi sam in zadnjih 12 let slovesnost ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj