Na vsebino

Drevi začetek letošnje Semiške ohceti

V Semiču se drevi začenja tradicionalna etnološko-turistična prireditev Semiška ohcet. Gre za eno izmed treh tradicionalnih prireditev v Beli krajini, temelji pa na ohranjanju kulturne dediščine, ljudskih običajev in ohcetnih prigod. Prireditev, ki je namenjena vsem generacijam, bo potekala do nedelje.

Ob osrednjem dogajanju so organizatorji pripravili tudi številne spremljajoče dogodke, kot so šesti festival ŠtrudlFest, aktivna kuhinja, različne animacije za najmlajše, razstave, ustvarjalne delavnice ter tržnica domače obrti in kulinarike, so sporočili iz Kulturnega centra Semič.

Nocoj bodo v trškem jedru Semiča prikazali semiško ohcet skozi čas, sledil bo večer rumenega muškata z degustacijo vin, nastopil bo glasbeni duet Martina Mravinec & Marko Simčič.

V soboto bo potekal šesti ŠtrudlFest, za najmlajše so pripravili čarodejsko predstavo, sledili bo voden ogled trškega jedra Semiča, koncert Kulturno-umetniškega društva godbe na pihala Semič, spregovorili bodo tudi o izzivih v folklorni dejavnosti in dan zaključili s koncertom Trio Vivere.

V nedeljo bo pri gasilskem domu Semič na ogled razstava ovc in koz Društva rejcev drobnice Bele krajine, prireditev pa bodo sklenili s srečanjem belokranjskih vinogradnikov.

Sprememba lokacije in odpovedi nekaterih dogodkov

Dogodki 26. Semiške ohceti so zaradi napovedanega slabega vremena iz trškega jedra in Roške ceste prestavljeni v Kulturni center Semič. Šesti ŠtrudlFest, tržnica domače obrti in kulinarike, degustacija zeliščnega piva ter razstava kaktusov Simone Pupič se prav tako selijo pred Kulturni center Semič.

Delavnici za otroke »Juhuhu, prazna cesta« in »Semiška ohcet na obrazu« se selita v telovadnico Partizan.

Športne aktivnosti (turnir v malem nogometu in košarkarski turnir), blagoslov motoristov in kolesarjev ter zabavni večer z glasbeno skupino »The Šuljeks« pa so odpovedani. . Podrobnosti najdete v spodnji priponki...

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj