Na vsebino

Drobtinica

V starem mestnem jedru Metlike je včeraj v sklopu svetovnega dneva hrane (16. oktober) potekala humanitarna akcija Drobtinica, katere namen je od podarjenih izdelkov pekarn zbrati prispevke in jih nameniti za pomoč pri plačilu šolske prehrane otrokom iz socialno šibkih družin v občini Metlika. Območno združenje Rdečega križa Metlika v kampanji Drobtinica, ki je letos potekala že trinajsto leto dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkih okolji. Z akcijo želimo osveščati širšo javnost glede problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših-osnovnošolcev ter širiti čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Letos so nam pomagali: belokranjska pekarna Judnič, Špar, Tvojih pet minut-Manja, domače dobrote Muren, Otroški vrtec Metlika, OŠ Metlika in številni aktivisti preko trinajstih krajevnih organizacij Rdečega križa. Od 100 kg kruha, 40 pogač, 80 krofov in veliko drobnega peciva ter prispevkov smo zbrali 730 Eur. Lani smo v sklopu akcije namenili tovrstno pomoč 20 otrokom v višini 1.461 €.

Obeležili smo tudi dan srčnega zastoja zato so člani ekipe PP Rdečega križa Metlika za širšo javnost pokazali temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja.
Kot organizator se zahvaljujemo vsem donatorjem , aktivistom RK, današnjim obiskovalcem in medijem za prispevek in razumevanje do pomoči potrebnih.

Vir: Območno združenje Rdečega križa Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj