Na vsebino

Druga razstava mladih likovnikov - Tina Jerman

Tina Jerman
Tina Jerman

Knjižnica Črnomelj je septembra 2015 v sodelovanju z akademskim slikarjem Robertom Lozarjem pripravila razpis za likovni natečaj, in sicer za učence belokranjskih osnovnih šol ter dijake srednje šole. Namen natečaja je ponuditi talentiranim učencem in dijakom možnost, da se s svojimi likovnimi izdelki predstavijo javnosti. Vsak izmed kandidatov je ob prijavi predložil najmanj 10 likovnih del oz. izdelkov, katere je potem pregledala in ocenila strokovna komisija. Le-to so sestavljali akademski slikar Robert Lozar ter profesorici likovne umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar.

Na razpis se je prijavilo kar 14 učencev in dijakov izmed katerih pa je strokovna komisija izbrala 8 najboljših. Ti bodo imeli priložnost, da se s svojimi deli in izdelki predstavijo širši publiki, in sicer na mesečnih razstavah, katere bodo potekale v knjižnici. Danes je Knjižnica Črnomelj v sodelovanju z Glasbeno šolo Črnomelj poskrbela tudi za glasbeno popestritev. Nastopila je nekdanja učenka glasbene šole, kitaristka Sara Gričar, ki deluje pod mentorstvom Aljoše Vrščaja.

Tinina mentorica, ki jo podpira na njeni likovni poti je profesorica likovne umetnosti, Špela Vraničar, dodatno pa se Tina izobražuje pri akademskem slikarju Petru Ciuhi iz Ljubljane.

Naslednja, tretja v nizu razstav, bo potekala že čez slab mesec, in sicer 15. marca.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj