Na vsebino

Društvo prostovoljnega dela Novo mesto potrebuje pomoč pri anketah

V Društvu prostovoljnega dela Novo mesto vas v sklopu projekta Youth Ambassadors of Non-Formal Learning, če ste stari od 15 do 30 let, vabimo k sodelovanju oziroma vas prosimo, če izpolnite kratko anketo, s katero želimo izvedeti vaše mnenje glede neformalnega izobraževanja v Sloveniji.

Vzelo vam bo le nekaj minut, a je izjemnega pomena za naše nadaljnje delo. Za vaše sodelovanje se vam v Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto že vnaprej zahvaljujemo.

Link do ankete je TUKAJ.

O projektu na kratko:
Projekt Youth Ambassadors of Non-Formal Learning (Mladi ambasadorji neformalnega učenja), katerega cilji so spodbujati sodelovanje v dejavnostih neformalnega izobraževanja ter potrditev in priznavanje kompetenc, pridobljenih izven formalnega izobraževalnega okolja, z inovativno metodologijo, je pobuda 11 nevladnih organizacij. Vodilni partner pobude je Lokalna agencija za demokracijo Mostar iz Bosne in Hercegovine, pobuda pa je obogatena z izkušnjami slovenskega Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, bolgarskega The Future Now Association, kosovskega Center of Diplomacy, grškega United Societies of Balkans, albanskega Youth 4 Society, severnomakedonskega Center for Intercultural Dialogue, črnogorske Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (ADP-ZID) (Podgorica/Montenegro), srbskega NGO IUVENTA, turškega Turk Girisim ve Is Dunyasi Konfederasyonu in italijanskega TDM 2000.

Organizacije bomo v času trajanja projekta, to je dve leti, preučile, kaj je bilo do zdaj storjeno na področju neformalnega izobraževanja, raziskale bomo najboljše prakse in uspešne zgodbe ter določile smernice za okrepitev pomena neformalnega izobraževanja na območju držav, iz katerih prihajamo.

Mladi velikokrat ne verjamejo, da lahko prek neformalnega izobraževanja izboljšajo možnosti za zaposlitev; menijo, da so spretnosti in kompetence, ki jih pridobijo z delom in formalnim izobraževanjem, pomembnejše, zato želimo z omenjeno pobudo to mišljenje spremeniti. Medsebojno učenje na tem področju bi moralo imeti veliko večji pomen, zato želimo mlade opremiti z metodologijo in jih pripraviti, da postanejo njegovi ambasadorji.

Prav tako vas, ne glede na vašo starost, prosimo za pomoč pri izpolnjevanju ankete v sklopu projekta WELLy.

Kako bi se vam zdelo, da imate v službi »menedžerja za dobro počutje«? Da je nekdo izmed zaposlenih pri vas usposobljen za različna področja dobrega počutja delavcev, od pravilno opremljene pisarne do reševanja težav med sodelavci? Da bi vam nekdo prisluhnil, če imate majhnega otroka, vi pa ne veste, kako slalomirati med službo in domom? Fakulteta za organizacijske študije (FOŠ) iz Novega mesta je skrbno preučila razmere v EU in s prijavo uspela na evropskem razpisu, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa ERASMUS+ KA2. Tako bo v prihodnjih treh letih v sodelovanju s partnerji iz 5 držav (med njimi je tudi DRPDNM) na novo postavila kompetence za poklic Menedžer za dobro počutje na delovnem mestu za preprečevanje in boj proti stresu, povezanim z delom.

Vabimo vas, da pri gradnji tega poklica prispevate tudi vi! Izpolnite anonimno anketo o razmerah na vašem delovnem mestu in nam pomagajte pri raziskavi TUKAJ.

WELLy se predstavi
Projekt WELLy obravnava vpliv fizičnega in psihosocialnega delovnega okolja na zdravje in dobro počutje zaposlenih. Menedžer za dobro počutje na delovnem mestu mora biti usposobljen za preprečevanje in zmanjševanje stresa na delovnem mestu, zato je nujno potrebno določiti njegove komptence. To je tudi cilj projekta WELLy. Ko bodo kompetence menedžerja, potrebne za povečanje angažiranosti zaposlenih, njihovega zdravja in dobrega počutja, ugotovljene, bo pred nami izziv, kako podpreti menedžerja pri razvijanju teh kompetenc in njihovi uporabi pri njegovem pristopu k delu z zaposlenimi.

Več o projektu TUKAJ.

Oba projekta sta sofinancirana iz programa Evropske unije Erasmus+.

Vir: Društvo prostovoljnega dela Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj