Na vsebino

Druženje mladih ter bodočih podjetnikov in prevzemnikov

V organizaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj smo 26. oktobra na kmetiji Bahor na Zorencih, pripravili druženje mladih podjetnikov in bodočih prevzemnikov družinskih podjetij. Odziv je bil nad pričakovanji. Namen srečanja je bil povezati mlajše generacije, si izmenjati izkušnje, predstaviti svoj posel in se na ta način še bolj spoznati in povezati med seboj.

Zbrane je nagovoril predsednik zbornice Stanislav Malerič, ki je izrazil zadovoljstvo nad udeležbo in poudaril vlogo mladih, saj prav z njihove strani prihajajo sveže ideje in energija.

Predstavili smo dve dobri praksi in sicer sta z nami svojo podjetniško pot delila direktor podjetja Kambič Gorazd Kambič, ki je moral kot mlad prevzemnik zlesti v velike očetove čevlje in samostojna podjetnica Tina Kobetič, Kozmetično estetski center Tina, ki je svojo podjetniško pot začela nekaj mesecev pred začetkom epidemije.

Gorazd in Tina sta poudarila, da je za uspešno poslovanje potrebno dobro sodelovanje vseh, od dobaviteljev do kupcev, ključ do uspeha pa se skriva v trdem in dobro opravljenem delu. Ker pa v podjetništvu neizogibno prihaja tudi do nepredvidenih in zahtevnih situacij, je družina tista, ki podjetniku stoji ob strani in pomaga z nasveti. Oba sta prepričana, da bi se znova odločila za isto pot, saj podjetništvo predstavlja neke vrste svobodo in možnost nenehnega izpolnjevanja samega sebe.

V nadaljevanju so se predstavili še ostali udeleženci srečanja. Večina jih je trenutno zaposlena v družinskih podjetjih in bodo tudi sami v prihodnosti nadaljevali podjetniške zgodbe.

Ugotovili smo, da si tudi v bodoče želijo podobnih srečanj. Druženje se je v sproščenem klepetu nadaljevalo in prepričani smo, da so se stkale vezi za nova sodelovanja, kar je bil navsezadnje tudi osnovni namen srečanja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj