Na vsebino

Druženje s konjem Florijanom v Horse Resort Stariha

Danes sta učenca iz PPVI III, IV v okviru delovnega dne obiskala Horse Resort Stariha pri Vražjem kamnu. Pod vodstvom inštruktoric jahanja Ane in Nine sta spoznavala konje in delo z njimi.

Najprej sta učenca Klemen in David pripravila krmo, s katero sta nahranila ponije in koze, nato pa sta za sabo še počistila. Zatem sta se spoznala s konjem Florijanom, ki sta ga Ana in Nina privezali v hlevu, da sta ga lahko očistila. Najprej sta poprijela za gumijaste krtače in s krožnimi gibi razrahljala umazanijo in zlepljene dlake, nato pa sta z mehko ščetinasto krtačo odstranila prah in umazanijo. Florijana sta še počesala, Nina pa jima je medtem pokazala, kako očisti kopita.

Ko je bil Florijan urejen, sta ga učenca osedlala in zauzdala ter si sama nataknila čelado in zaščitni jopič oz. »želvo«. Sledil je vrhunec dneva – jahanje!

S pomočjo stopnic sta učenca zlezla na Florijana in pod Aninim ter Nininim vodstvom naredila nekaj krogov. Pri tem sta morala močno stiskati kolena ob konja in se držati za sedlo. Po končanem jahanju sta Florijana zapeljala nazaj v hlev in pospravila opremo. Ker je bil Florijan zelo priden, je bil na koncu deležen posladka s korenčki.

Učenca sta izjemno uživala pri oskrbi konja, še bolj pa pri jahanju. V šolo sta se vrnila navdušena in z željo, da še kdaj obiščeta Horse Resort Stariha.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj