Na vsebino

Družili smo se s telefonsko pravljico

V Knjižnici Črnomelj smo za knjižne moljčke v januarju izpeljali pet srečanj. Na začetku smo si voščili zdravo in srečno novo leto, nato pa nadaljevali s pravljico.

S pomočjo starega telefona smo poklicali pripovedovalko pravljic, pa je zbolela, zato smo si morali pravljico prebrati sami. V pravljici so oživele lutke na palici, naučili smo se pesmico o putki, rački, goski, Marički in potički. Pogovarjali smo se o tem, kako spečemo potico in izkazalo se je, da knjižni moljčki o tem veliko vedo, saj doma skupaj z mamicami in babicami, še posebej za praznike, velikokrat spečejo sladke dobrote.

V ustvarjalni delavnici so si otroci izdelali majhne papirnate kokoške. Za domačo nalogo se bodo naučili pesmico Anje Štefan Miška vzela je s poličke in na februarskih srečanjih bomo tako prisluhnili otroškim recitacijam te in drugih pesmic, ter tako skupaj oblikovali pravljično kulturni program in počastili Prešernov dan.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj