Na vsebino

Družinsko potovanje po Iranu

V torek smo imeli v Knjižnici Črnomelj Potopisno predavanje o Iranu. Predstavila sta nam ga Mateja in Jaka Malnarič, ki sta skupaj s njunim sinom odšla pogledati ostanke starodavne Perzije. Zahvaljujoč njima smo spoznali majhen del velike in čudovite stare perzijske kulture. Velik del njihove kulture je prav način oblačenja, ženske morajo biti pokrite z rutami, moški pa imajo lahko oblečene majice s kratkimi rokavi. Večji del njihove prehrane je riž, jedo pa tudi različne vrste mesa in zelenjave. Največ spijejo čaja, katerega imajo veliko različnih vrst. Naštela sta nam tudi nekaj iranskih značilnosti kot so žafran, preproge, mošeje, puščave in mnogo drugega. S slikami sta nama pokazala tudi vse od starodavnih arhitektskih dosežkov do naravnih lepot Irana. Povedala sta nam tudi, da so tamkajšnji ljudje zelo prijazni in gostoljubni, daleč od tega kar si večina ljudi o njih misli. Njuna želja je da bi si še kdaj imela možnost obiskati to čudovito deželo in njene ljudi.

Dogodek je obiskalo veliko poslušalcev, ki so bili nad predavanjem navdušeni. Na takšnih dogodkih se zavemo, da je ves svet lahko lep in čudovit. Spoznajmo ga.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj