Na vsebino

Država obljublja, ljudje zahtevajo rešitev takoj

Takšen naslov nosi eden od današnjih člankov v časopisu Delo. Avtor zapisa je Bojan Rajšek, ki nadaljuje takole:

Odkar so septembra 2014 zaradi dotrajanosti zaprli most čez potok Kamenica na mejnem prehodu Rakovec v metliški krajevni skupnosti Božakovo, se slovenski in hrvaški strani še ni uspelo dogovoriti, kdaj bosta zgradili novega. Na ministrstvu za zunanje zadeve kljub temu optimistično napovedujejo, da bi bil most spet lahko odprt »v nekaj mesecih«.

Most v krajevni skupnosti Božakovo je poškodovan do te mere, da bo treba zgraditi novega, so za Delo sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI). Zaradi neprevoznosti mostu imajo domačini precej težav, saj imajo na drugi strani potoka vinograde, do katerih lahko zdaj pridejo le čez mejni prehod Krmačina, kar jim podaljša pot za približno deset kilometrov.

»Ves čas opozarjamo župana, on opozarja predstavnike države, a se nič ne premakne,« je povedal predsednik božakovske krajevne skupnosti Stanko Nemanič in napovedal, da bo svet KS od državnih organov zahteval, da storijo vse za ponovno odprtje mostu, ki je za osebna in tovorna vozila zaprt že skoraj dve leti in pol.

Več pa lahko preberete, če ste naročnik Dela.

Vir: Delo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj