Na vsebino

Novogradnja Doma starejših občanov Črnomelj z državnimi sredstvi

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je danes v Ljubljani slovesno predal odločbe o dodelitvi sredstev za sofinanciranje gradnje 16 bivalnih enot za zagotovitev varnega okolja bivanja za starejše in druge osebe po celi Sloveniji. Med prejemniki sredstev je tudi Dom starejših občanov Črnomelj, ki bo za gradnjo bivalne enote v Črnomlju prejel nekaj več kot 2,9 milijona evrov.

Direktorica Doma starejših občanov v Črnomlju Valerija Lekić - Poljšak je že ob odprtju prenovljenih prostorov marca letos napovedala, da naj bi v primeru uspešne prijave na razpisu, do leta 2026 dobili še prizidek. Ob domu načrtujejo gradnjo dodatne bivalne enote za 24 stanovalcev, ki bo s hodnikom povezana z obstoječim domom. »V novem prizidku smo si zamislili zgolj enoposteljne sobe ter upoštevali najsodobnejše smernice za gradnjo domov starejših oziroma za zagotavljanje varne in kakovostne obravnave, to pomeni tudi večjo kvadraturo, kot jo trenutno zapovedujejo minimalni tehnični standardi,« je takrat dejala Lekić-Poljšakova.

Dom zdaj razpolaga s 160 posteljami, kar je po besedah direktorice dovolj za območje občine Črnomelj, ne pa tudi za območje upravne enote, ki obsega še sosednjo občino Semič. Naložba mora biti zaključena do konca junija 2026. Računajo še na pomoč občine, vsaj kar zadeva ureditev okolice, celotno naložbo v nov prizidek pa ocenjujejo na okoli pet milijonov evrov.

Skupaj je ministrstvo na omenjenem razpisu sicer odobrilo za več kot 65 milijonov evrov sredstev, s katerimi se bo zagotovilo več kot 500 novih postelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj