Na vsebino

Državni sekretar Šefic v Črnomlju

V sejni sobi Občine Črnomelj je danes potekal sestanek z državnim sekretarjem na Ministrstvu za notranje zadeve gospodom Boštjanom Šeficem na temo morebitne vzpostavitve sprejemno registracijskega centra na območju občine Črnomelj. Na sestanek so bili povabljeni tudi predsedniki političnih strank in vodje svetniških skupin v občinskem svetu občine Črnomelj, člani Varnostnega sosveta Občine Črnomelj, člani Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj, komandir Policijske postaje mejne policije Metlika, predsednik Krajevna skupnost Črnomelj, predsednik Športno kinološkega društva Bela krajina in predstavnica Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini z namenom, da MNZ pojasni trenutne aktivnostmi oziroma neposredno informira glede morebitne vzpostavitve sprejemno registracijskega centra na območju občine Črnomelj. Poudarjamo, da lokacija za naše območje ni bila podana, temveč po zagotovilih državnega sekretarja gospoda Šefica iščejo alternativne rešitve.

V prilogi lahko preberete izjavo županje Mojce Čemas Stjepanovič po sestanku z državnim sekretarjem in pa izjavo Maje Kocjan, predstavnice Civilne iniciative proti migrantskemu centru.

Priponke

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj