Na vsebino

Državno srečanje Društev mladi gasilec

Državno srečanje Društev mladi gasilec osnovnih šol je potekalo v soboto, 19. novembra v OŠ Kidričevo.

Pravico nastopa na državnem srečanju društev Mladi gasilec so imele ekipe društev Mladi gasilec iz osnovnih šol, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem srečanju v letu 2016 in imajo ustanovljeno društvo Mladi gasilec na osnovni šoli, kar dokažejo s prijavo in podpisom ravnatelja šole. V kolikor je bilo na regijskem srečanju v posamezni kategoriji 20 (dvajset) in več ekip, se lahko državnega srečanja udeležijo ekipe, ki so dosegle prva tri mesta v posamezni kategoriji.

Vsaka ekipa društva Mladi gasilec, ki seje udeležila državnega srečanja, je morala izdelati maketo gasilskega doma in ga prinesti na srečanje (material: poljuben (les, papir, karton, pvc,...)).

Ekipa ML-Metlika 2 iz OŠ Metlika v sestavi Maj Ogulin, Vid Kremesec in Bor Mežnaršič je na regijskem tekmovanju, ki je potekalo 20. junija dosegla 2. mesto v kategoriji mlajših učencev in se s tem uvrstila na državno tekmovanje.

Na državnem tekmovanju je ekipa ML-Metlika 2 iz OŠ Metlika v kategoriji mlajših učencev dosegla 7. mesto med 19 ekipami.

Vir: OŠ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj