Na vsebino

Državno tekmovanje v razvedrilni matematiki

V soboto, 26. januarja 2019, je potekalo državno tekmovanje v razvedrilni matematiki, ki je bilo za tekmovalce iz dolenjske regije organizirano na Osnovni šoli Drska v Novem mestu. Tja so se na podlagi rezultatov šolskega tekmovanja uvrstili trije črnomaljski gimnazijci, in sicer Vid Kavčič iz 1. aG, Ema Prevalšek iz 2. aG in Andrej Zupančič iz 4. bG.

Vsi trije so se na tekmovanju odlično odrezali, saj sta Vid in Andrej osvojila zlato priznanje, Emin rezultat pa je zadoščal za srebro.

Posebej gre izpostaviti uspeh Vida Kavčiča, ki je tekmovalno polo reševal na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, kjer je na isti dan potekalo še državno tekmovanje iz naravoslovja. Vid se je namreč uvrstil tudi na slednje in je kljub napornemu dopoldnevu z dvema zaporednima tekmovanjema pri razvedrilni matematiki zasedel četrto mesto v državi.

Mentorja, t.j. člana aktiva matematikov Jasna Kvenderc in Tilen Šetina, čestitava vsem trem dijakom za dosežene rezultate. S svojimi uspehi so dokazali, da jim je matematika lahko tudi v razvedrilo!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj