Na vsebino

DSO Metlika - obvestilo v zvezi s koronavirusom (16.11.2020)

Obveščamo vas, da je v DSO Metlika en stanovalec okužen s COVID-19. Stanovalec je bil na novo sprejet v DSO Metlika iz Bolnišnice Sežana in nameščen v sivo cono. Po treh dneh je začel kazati znake okužbe, kar je odvzeti bris potrdil. Stanovalec ni bil v stiku z drugimi stanovalci, osebje pa je, tako kot je predpisano, v sivi coni uporabljalo vso osebno varovalno opremo. Stanovalec je bil takoj premeščen v rdečo cono. Svojci so bili o spremenjenem zdravstvenem stanju stanovalca nemudoma obveščeni.

S svojimi najbližjimi lahko stopite v stik tudi prek video klica, in sicer na telefonskih številkah (delujejo od ponedeljka do petka 7.00–15.00):

– 030 488 922 (enota Mestni trg),

– 030 488 911 (dislocirana enota),

– 030 488 933 (Komenda).

Stanovalcem skušamo zaposleni tudi v teh kriznih časih zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Stanovalce se trudimo animirati v manjših skupinah, izvajamo pogovorne, pevske in različne ustvarjalne delavnice (izdelovanje venčkov, voščilnic ipd.).

Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt. Če želite stanovalcu dostaviti osebne stvari ali priboljške, jih lahko prinesete na recepcijo doma in poskrbeli bomo, da jih bo stanovalec prejel. Stvari naj bodo zapakirane v vrečko/paket, ki naj bo označen z imenom in priimkom stanovalca, ki mu je namenjen. Dostavite lahko le nepokvarljive stvari. Stanovalcem pa omogočamo tudi nakup potrebnih stvari v trgovini znotraj doma.

Prosimo vas za upoštevanje vseh navodil in zaščitnih ukrepov, ki jih izvajamo s ciljem preprečevanja širjenja okužb.

Hvala vsem za razumevanje in podporo ter ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj