Na vsebino

DSO Metlika; obvestilo v zvezi s koronavirusom, 19.11.2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

obveščamo vas, da sta v DSO Metlika s COVID-19 okužena še dva stanovalca, ki sta prišla z bolnišničnega zdravljenja, kjer sta se okužila. Po protokolu sta bila po prihodu v dom nameščena v sivo cono, od prejetega pozitivnega testa pa bivata v rdeči coni doma. Svojci obolelih stanovalcev so bili o njunem spremenjenem zdravstvenem stanju takoj obveščeni.

Skupno so tako v domu okuženi trije stanovalci.

Dom ostaja za obiskovalce do nadaljnjega zaprt. S svojimi najbližjimi lahko stopite v stik prek video klica, in sicer na telefonskih številkah (delujejo od ponedeljka do petka 7.00–15.00):

– 030 488 922 (enota Mestni trg),

– 030 488 911 (dislocirana enota),

– 030 488 933 (Komenda).

Če želite stanovalcu dostaviti osebne stvari ali priboljške, jih lahko prinesete na recepcijo doma in poskrbeli bomo, da jih bo stanovalec prejel. Stvari naj bodo zapakirane v vrečko/paket, ki naj bo označen z imenom in priimkom stanovalca, ki mu je namenjen. Dostavite lahko le nepokvarljive stvari. Stanovalcem pa omogočamo tudi nakup potrebnih stvari v trgovini znotraj doma.

Zaposleni skušamo stanovalcem tudi v teh težkih časih zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Stanovalce se trudimo animirati v manjših skupinah, izvajamo pogovorne, pevske in različne ustvarjalne delavnice (izdelovanje venčkov, voščilnic ipd.).

Prosimo vas za upoštevanje vseh navodil in zaščitnih ukrepov, ki jih izvajamo s ciljem preprečevanja širjenja okužb.

Hvala vsem za razumevanje in podporo ter ostanite zdravi!

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj