Na vsebino

DSO Metlika: Pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih

11. 3. je specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik vzela brise vsem stanovalcem in zaposlenim.

Danes ob 9:20 smo prejeli zadnje rezultate vseh odvzetih brisov.

Pozitivnih je sedem stanovalcev in pet zaposlenih (pregledani so vsi odvzeti brisi).

Vsi okuženi stanovalci so premeščeni v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik.

Svojce okuženih s koronavirusom smo o tem takoj obvestili.

Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici »Ali že imate rezultate za mojega …?« za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas, ki ga nujno potrebujemo za zagotavljanje oskrbe in preprečitev širjenja virusa. Vsak pozitiven rezultat brisa smo nemudoma sporočili svojcem. To pomeni, da, če vas nismo poklicali, vaš sorodnik ni pozitiven. Hvala za razumevanje.

V primeru spremembe stanja vas bomo, tako kot doslej, obvestili osebno oziroma objavili zadnje stanje na spletni strani DSO Metlika.

Po pooblastilu ministra za zdravje Aleša Šabedra je za koordinacijo zdravstvene dejavnosti v DSO Metlika pooblaščen ZD Novo mesto, ki:
»… zagotovi kontinuirano izvajanje zdravstvene dejavnosti ter prisotnost zdravnika in diplomirane medicinske sestre skladno s potrebami uporabnikov institucionalnega varstva starejših DSO Metlika.«

Kljub temu pa vse zaposlene pozivamo, da še naprej spremljate zdravstveno stanje in se v primeru poslabšanja le-tega držite prejetih navodil, ki so dostopni tudi na strani NIJZ – https://www.nijz.si/sl/koronavirus-za-strokovno-javnost. Pokličite osebnega zdravnika, ki vas bo usmeril naprej.

Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika.

Vse zaposlene, ki so se zaradi zaprtja šol in vrtcev znašli v stiski in zaradi tega ne bi mogli opravljati delovnih obveznosti, obveščamo, da s ponedeljkom organiziramo varstvo za njihove otroke in mladostnike. Več informacij dobite pri vodstvu DSO Metlika.

Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje, zato jim na njihovo željo v sobo dostavljamo dodatno sveže sadje ter kavo in druge napitke.

V domu še naprej izvajamo vse preventivne varnostne ukrepe.

Hvala za razumevanje in podporo.

Vir: DSO Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj