Na vsebino

Dušan Vukčevič na konferenci D2 na Dunaju

D2 je konferenca, ki je bila ustvarjena z namenom povezovanja vseh, ki se ukvarjajo z arhitekturnimi vizualizacijami. To so različni studii, agencije, podjetja ki ustvarjajo programe (software companies) in posamezniki - arhitekti in 3D artisti. Obiskovalci prihajajo iz 26 držav iz celotnega sveta. Na letošnji konferenci se je zbralo približno 350 udeležencev.

Dušan Vukčevič:

"Tokrat so bili prisotni tudi najboljši studii in posamezniki na svetu. Letos je konferenca že četrtič. Osrednji dogodek konference so predavanja. Fokus predavanj je izobraževanje, zato predavatelji poskušajo podati čim več zanimivih informacij, novosti in zanimivih zgodb in izkušenj. Torej, ne gre samo, da se podjetje ali posameznik oglašuje na odru. Eden od dogodkov je tudi podelitev nagrad CG architect.

Ko so me povabili kot predavatelja sem bil presenečen in seveda počaščen, saj gre za prestižen dogodek in kot takšen eden največjih na svetu, predavatelji so pa vedno top. Priznam da sem se za predavanje pripravljal veliko časa. Tema mojega predavanja je bila v bistvu moja zgodba, kako sem začel, kako delam sam s podjetji iz celega sveta iz odročne majhne vasice, podal sem nasvete za lažje delo od doma in govoril o vztrajnosti in ljubezni do svojega dela. Moje predavanje je občinsto sprejelo zelo pozitivno, ker je bilo osebno in iskreno. Organizatorji so mi rekli, da je bilo eno od najboljših predavanj.

Spoznal sem ogromo ljudi. Z veliko od njih sem že delal ali se pogovarjal preko spleta, nikoli pa srečal osebno. Med njimi tudi stari “spletni” prijatelj Beeple (Mike Winkelmann). Spoznal sem tudi nekaj svojih idolov, podjetij katera so vedno bila moja inspiracija, in povedali so mi, da jim je všeč moje delo in da me že dlje časa spremljajo. Potekali so tudi dogovori za sodelovanja.

Vzdušje je bilo sproščeno, v času med predavanji in po koncu predavanj smo bili v Beer gardenu, kjer je bilo pivo zastonj.

Odlična izkušnja, priporočam vsem ki jih zanima 3D animacija ali arhitekturna vizualizacija."

Vir: Dušan Vukčevič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj