Na vsebino

Dve o jabolkih za otroke iz romskega centra

Tokrat so nas otroci skupaj z mentorjema Petro in Matevžem obiskali v knjižnici. Uživali smo v pravljicah in ustvarjalni delavnici.

Naša mesečna druženja se nadaljujejo. V mesecu marcu smo se srečali večkrat in s skupnimi močmi pripravili kamišibaj predstavo z naslovom Najlepši. Z nastopom na 7. belokranjskem festivalu kamišibaja, ki je potekal 1. aprila, so nastopajoči poželi pravo navdušenje občinstva.

V torek, 23. maja, smo se v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj družili s kamišibaj zgodbo o jabolku. Na jablani je dozorelo samo eno jabolko, člani družine so se prepirali zanj, potem pa je prišla koza in ga pojedla. Sledila je pravljica o zlatem jabolku, ki ga je šla iskat deklica za svojo bolno mamico. S pomočjo dedka in ptiča ji ga je uspelo najti. Zanj je dobila veliko denarja in mamici kupila zdravila in hrane, tako da je mamica ozdravela in sta srečno živeli do konca svojih dni. Spoznali smo tudi z belokranjsko ljudsko pesmico o zlatem jabolku z naslovom Našla sem jo in jo veselo prepevali.

V ustvarjalnici so otroci iz odpadne embalaže izdelali jablane z zlatimi jabolki. Na koncu pa smo se še posladkali s koščki jabolk. Bilo je zelo lepo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj