Na vsebino

Edinstveno glasbeno doživetje na Pungartu

Foto: Nikola Vukmanič
Foto: Nikola Vukmanič

V okviru poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad in Festivala Imago Sloveniae je sinoči na metliškem igrišču Pungart potekal koncert zasedbe Malamor.

Ko je leta 2014 avtorica pesmi in pevka Sanaa Taha ustanovila skupino Malamor, kar naj bi v mehiški španščini pomenilo »temna plat ljubezni«, je bila to velika osvežitev na slovenskem glasbenem prizorišču. Albuma Viva la libertad in Daisy, v katerih se prepletajo zvrsti od kabareta, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihedelije in garažnega panka, sta zasedbi odprla vrata v številne klubske in koncertne prostore. Na novo izumljeni malamorski »postglam retromex soul-punk« poleg svoje zunajžanrskosti dobiva dodatno razsežnost v prepletanju različnih jezikov v besedilih, to pa podkrepi unikatnost sporočila, ki ga posredujejo v pankovsko kabaretnem ozračju.

Koncert so poleg zimzelenih zaznamovale tudi skladbe z novega albuma Bed of Love, napisanega in posnetega lansko leto. Teksti slonijo na antičnih magičnih besedilih iz Mezopotamije, Egipta in Grčije, ki jih je avtorica preučila in poustvarila v procesu skladanja. Bed of Love je posthipi z etno, orientalistično težnjo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj