Na vsebino

Eko dan, OŠ Semič

V petek so imeli učenci od 1. do 5. razreda OŠ Semič EKO DAN. Vodilna tema letošnjega eko dneva je bila "PODNEBNE SPREMEMBE".

Učenci so preko različnih dejavnosti povezanih s podnebjem obeležili svetovni dan voda.

Učenci prvega razreda so dan začeli z ugotavljanjem ugank o vremenu ter utrdili simbole za beleženje vremenskega stanja. V nadaljevanju so se lotili izdelave papirnatih zmajev, ki so jih tudi preizkusili na šolski zelenici.

Drugošolci so preko eksperimentalnega učenja spoznavali dejstva povezana s podnebjem in vodo. Pisali so pesmice, uganke, zgodbice povezane z ekologijo.

V tretjem razredu so si učenci ogledali poučne prispevke in se pogovarjali o tem, kako podnebne spremembe povzročajo slabšo kakovost življenja in hkrati kateri so cilji trajnostnega razvoja. Zatem so podali svoje predloge, kako lahko varujejo okolje. Lotili so se izdelave svoje vetrnice in poiskali pregovore povezane z vremenom.

Učenci 4. in 5. razreda so šli na pohod na Smuk, kjer so pred potjo, med potjo in na cilju merili temperaturo zraka ter preizkušali naprave za merjenje smeri in hitrosti vetra. Naprave za merjenje smeri in hitrosti vetra so izdelali učenci predhodno pri pouku naravoslovja in tehnike. Učenci 5. razreda so izdeleli vetromere, učenci 4. razreda pa vetrokaze.

Vsi učenci so se udeležili tudi čistilne akcije ter očistili okolico šole ter s tem razvijali pozitiven odnos do narave in okolja v katerem živimo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj