Na vsebino

Eko nagradni izlet - 5. B

Učenci 5. b razreda so si z vestnim zbiranjem odpadnega materiala prislužili naziv EKO RAZRED. Včeraj so se odpravili na eko nagradni izlet na posestvo Horse resort Stariha na Vražjem kamnu pri Črnomlju.

Učence je sprejela oskrbnica Ana Stariha ter jim predstavila delo s konji: nego, oskrbo in dresuro. Učenci so se najprej preizkusili v krtačenju konja, sedlanju in drugih hlevskih opravilih. Sledila je ježa konjev, v kateri so učenci neizmerno uživali ter premagali morebitni začetni strah. Po končani ježi so konje še skrtačili in jih nagradili s priboljškom.

Na kmetiji so si ogledali tudi koze, ponije ter ostale konje v hlevu. V zaključnem delu nam je oskrbnica pokazala še dresuro konja v maneži. Učenci so bili navdušeni nad prikazanimi elementi dresure.

Učenci so se vrnili v šolo polni lepih vtisov in novih izkušenj ter sklenili, da se bodo tudi naslednje leto potrudili pri zbiranju odpadnega materiala.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj