Na vsebino

Ema Franko uspešno opravila preizkus glasbene nadarjenosti

Z velikim veseljem z vami delimo novico, da je Ema Franko, učenka 8. razreda flavte, v marcu uspešno opravila kar dva sprejemna preizkusa glasbene nadarjenosti, in sicer na Umetniški gimnaziji Koper in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Ema se je odločila, da bo glasbeno pot nadaljevala na slednjem.

Opravljena preizkusa sta lepa nagrada za vse delo, vztrajnost, trud in predanost, ki jih je Ema vlagala v igranje flavte kar 8 let glasbenega izobraževanja na Glasbeni šoli Črnomelj pod mentorstvom profesorice flavte Mojce Rebolj. Ema je uspešno nastopila na številnih javnih nastopih kot solistka, članica različnih komornih zasedb (tria flavt, kvarteta flavt, kvinteta flavt in harmonik, glasbene zasedbe pri muzikalu Spremeniva svet) in članica šolskega pihalnega orkestra. Lepe rezultate je dosegla tudi na tekmovanjih. Leta 2016 se je udeležila kar treh tekmovanj, in sicer regijskega Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije (Zlato priznanje), državnega Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije (Srebrna plaketa) in mednarodnega tekmovanja Woodwind&Brass Varaždin (II. nagrada) in leta 2017 ponovno mednarodnega tekmovanja Woodwind&Brass Varaždin (II. nagrada). Avgusta 2020 se je udeležila poletne šole FlavtArt – program umetnosti igranja flavte pod mentorstvom priznane slovenske pedagoginje in flavtistke mag. Alenke Zupan.

Za vse nanizane uspehe je zagotovo neprecenljiva tudi podpora Emine družine, ki ji ves čas stoji ob strani in jo podpira. Ob tej priložnosti bi se zahvalila Tonetu Kralju, ki je v tem šolskem letu sodeloval pri Eminih pripravah in Blažu Pavlakoviču za klavirsko spremljavo.

V imenu učiteljskega zbora Glasbene šole Črnomelj Emi iskreno čestitam in ji želim veliko uspeha in sreče pri nadaljevanju glasbene poti ter da bi uspela ohranjati ljubezen do glasbe in flavte ne glede na izzive, ki bodo prišli po poti.

Ker vas zaradi novih razmer ne moremo povabiti na zaključni koncert v živo, vas vabim, da Emi prisluhnete na povezavi TUKAJ, na kateri tokrat z vami delimo skladbo Pan v gorah (Pan et les Bergers) iz sonate, op. 15 Panova piščal (La flûte de Pan), ki jo je leta 1906 napisal francoski skladatelj Jules Mouquet. Želimo vam prijetno poslušanje!

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj