Na vsebino

Ena, dva tri, sadimo mi

Tudi v tem šolskem letu smo se odločili, da bomo sodelovali v projektu Drevesne olimpijade. To je mednarodna kampanja o podnebnih spremembah, ki jo organizira organizacija ENO (Environment Online), mednarodna spletna šola za trajnostni razvoj. Cilj projekta je, da zasadimo čim več dreves, saj te proizvajajo kisik za dihanje vseh nas. V času okoli mednarodnega dneva sajenja dreves, ki je 21. septembra, tako otroci po vsem svetu sadijo različna drevesa.

Učenci 6., 7. razreda, učenci posebnega programa ter učiteljice Andreja, Darinka in Katarina smo se po deževnem tednu danes odpravili v VDC Črnomelj. Tam nas je nagovorila direktorica Zdenka Vrlinič. Varovanci in zaposleni so nam pripravili kratek kulturni program z zgodbo in pesmijo o drevesih. Kot prijatelji smo s skupnimi močmi zasadili lipo, simbol slovenstva.

Sledilo je veselo druženje ob piškotih in soku. Radi bi se zahvalili vsem za nasmehe in prisrčen sprejem. Še posebej pa hvala ga. Nevenki in ga. Zdenki. S skupnimi močmi in dobro voljo nam je uspelo.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj