Na vsebino

Erasmus+ tokrat na srednji šoli v Estoniji

Od 10. do 14. 10. 2021 so se Marta Strmec, Alexandra Kočevar, Branislav Adlešič in Nejc Gorše udeležili projektnega sestanka učiteljev v Talinu, v okviru Erasmus+ projekta ‘Capitalizing on Local Intangible Cultural Heritage around Europe’, v katerem sodelujejo partnerske šole iz Slovenije, Grčije, Cipra, Bolgarije, Estonije in Litve. Na srečanju smo predstavili delo v projektu v preteklem šolskem letu in sicer, primere transmedijskega pripovedovanja zgodb ter kreativnega turizma za trajnostni turistični razvoj posameznih regij. Udeleženci so načrtovali organizacijo zadnje aktivnosti poučevanja in učenja ter multiplikacijsko konferenco, ki bo potekala od 5. do 10. decembra 2021 na grški partnerski šoli. Zaradi koronskih ukrepov je bil ogled srednje šole Tallinn Tynismae Science School možen šele v popoldanskem času.

V okviru programa so udeleženci sestanka spoznali raznolike elemente nesnovne kulturne dediščine, znamenitosti Talina, muzej na prostem Rocca Al Mare ter izkusili severni veter iz smeri baltskega morja.

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj