Na vsebino

Evropska sredstva za kolesarsko pot Črnomelj - Kanižarica

Foto: @jurjevanje
Foto: @jurjevanje

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za več projektov izgradnje kolesarskih povezav po Sloveniji. Skupna vrednost projektov je 17,7 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 8,3 milijona evrov, so danes sporočili iz vladne službe.

Evropska sredstva so bila odobrena tudi za ureditev kolesarske poti Črnomelj-Kanižarica. Regionalna kolesarska povezava Črnomelj-Kanižarica je ocenjena na 906.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 400.000 evrov. Občina Črnomelj bo v okviru projekta podaljšala enostransko dvosmerno kolesarsko stezo ob državni cesti Črnomelj (Kočevje) - Kanižarica za 615 metrov in navezala novo dvostransko enosmerno kolesarsko stezo od centra Kanižarice do prehoda na cestišče proti Blatniku v dolžini 80 metrov. S tem bo dolžina neprekinjene kolesarske povezave znašala 4,3 kilometra. Naložba bo omogočila varne dnevne migracije iz Kanižarice in Črnomlja proti zaposlitvenima centroma Industrijska cona Akrapovič-Livar-Polycom in Poslovna cona TRIS ter med večjimi stanovanjskimi soseskami, kot sta Čardak in Kanižarica. Projekt se bo začel izvajati predvidoma septembra in bo zaključen do junija prihodnje leto.

Z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ob tem sporočajo, da so sredstva iz finančne perspektive 2014-2020 z zadnjimi odobritvami v celoti izkoriščena. V obravnavi pa je še 29 vlog za kolesarske povezave v skupni vrednosti skoraj 70 milijonov evrov. “Vlada bo v kratkem obravnavala poročilo o stanju izvajanja evropske kohezijske politike in sprejela odločitve, ki bodo zagotovile pogoje za začetek izvajanja ostalih projektov,” napovedujejo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj