Na vsebino

Evropski teden mobilnosti, OŠ M. Jarca in OŠ Vinica

Že deveto leto zapored so se na OŠ Mirana Jarca Črnomelj priključili aktivnostim v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki jih je od 11. do 22. septembra organizirala Občina Črnomelj. Z učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev so sodelovali na tečaju varne vožnje po mestu in obvoznici, ponovili vožnjo po kolesarskem poligonu v popoldanskih urah, preizkusili vožnjo z električnimi kolesi ter se preizkusili v plezanju na plezalni steni pri Suhem mostu.

V okviru projekta Evropski teden mobilnosti so se učenci 4. razreda OŠ Vinica 22. septembra udeležili zaključne prireditve na parkirišču pri gradu Črnomelj. Namen dogodka je bil ozaveščanje javnosti o trajnostni mobilnosti in alternativni uporabi parkirišč.

Ogledali so si poučno predstavo Tri kepice prometa, ki je govorila o Pingvinčku Perku z južnega pola, ki se je želel vrniti domov, a ni poznal prometnih predpisov. S pomočjo otrok se jih je naučil in prišel varno domov.

Ob zaključku je direktorica občinske uprave vsem šolam podelila triopan znak za pomoč pri opravljanju kolesarskih izpitov.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj