Na vsebino

Evropski teden mobilnosti, OŠ M. Jarca in OŠ Vinica

Že deveto leto zapored so se na OŠ Mirana Jarca Črnomelj priključili aktivnostim v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki jih je od 11. do 22. septembra organizirala Občina Črnomelj. Z učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev so sodelovali na tečaju varne vožnje po mestu in obvoznici, ponovili vožnjo po kolesarskem poligonu v popoldanskih urah, preizkusili vožnjo z električnimi kolesi ter se preizkusili v plezanju na plezalni steni pri Suhem mostu.

V okviru projekta Evropski teden mobilnosti so se učenci 4. razreda OŠ Vinica 22. septembra udeležili zaključne prireditve na parkirišču pri gradu Črnomelj. Namen dogodka je bil ozaveščanje javnosti o trajnostni mobilnosti in alternativni uporabi parkirišč.

Ogledali so si poučno predstavo Tri kepice prometa, ki je govorila o Pingvinčku Perku z južnega pola, ki se je želel vrniti domov, a ni poznal prometnih predpisov. S pomočjo otrok se jih je naučil in prišel varno domov.

Ob zaključku je direktorica občinske uprave vsem šolam podelila triopan znak za pomoč pri opravljanju kolesarskih izpitov.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Vinica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj