Na vsebino

Februarske Drugačne pravljice

Februarja obeležujemo kulturni praznik, ki ga imenujemo Prešernov dan in velja za osrednji slovenski kulturni in državni praznik. Temu prazniku so bile posvečene tudi februarska srečanja Drugačnih pravljic. Z nekaterimi uporabniki VDC-ja smo se pogovarjali o Prešernu, ki velja za našega največjega pesnika. Sedma kitica njegove najbolj znane pesmi Zdravljice je leta 1991 postala slovenska himna, ki jo je uglasbil Stank Premrl. Prisluhnili pa smo še zgodbi z naslovom O dečku, ki je pisal pesmi, avtorice Mojiceje Podgoršek, ki govori o velikem pesniku – njegovem otroštvu, šolanju, neuslišani ljubezni do lepe Julije ter o tem, kako rad je otrokom prebiral pesmi in jim delil sladke fige.

Z drugo skupino udeležencev pa smo se družili ob ekološki zgodbi, ki govori o tem, kako so si gozdne živali zaželele prav posebno prevozno sredstvo. K bobru, ki je velik poznavalec vozil, so prišle s seznamom želja, kakšno naj bi to vozilo bilo – rdeče, hitro, ne preglasno, z lučmi spredaj in zadaj, z dovolj sedeži za vse živali ter takšno, ki ne bo onesnaževalo njihovega gozda. Mislite, da je bobru uspelo izdelati takšno vozilo? Predlagamo, da si v knjižnici poiščete knjigo z zelo zapletenim naslovom Ekovozikolocikel, ki jo je prav tako napisala zgoraj omenjena pisateljica, in v njej poiščete odgovor.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj