Na vsebino

Festival Dober dan tudi z belokranjsko udeležbo

Arboretum Volčji Potok je minulo soboto zavzel festival Dan JSKD, Dober dan, ki je z vrhunskim programom zaključil Teden ljubiteljske kulture. Festival je na osmih prizoriščih predstavil 12 področij kulturnega ustvarjanja, od gledališča in literarne dejavnosti pa vse do različnih zvrsti glasbe.

Med več kot 2000 nastopajočimi kulturniki so barve Bele krajine zastopali Tamburaški orkester Dobréč, Vokalna skupina LAN in tamburaši Metliške folklorne skupine Ivan Navratil.

Prireditev je posebno celodnevno obeležje ljubiteljske kulture in njenega pomena z vrhunskim programom, prireditelji pa so ob tem pomislili tudi na dobrodelnost. Organizator JSKD ter soorganizatorja Občina Kamnik in Arboretum Volčji Potok so se namreč povezali z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom, in ob slavju priredili vseslovensko humanitarno akcijo zbiranja sredstev za otroke obolele za rakom.

Vir: JSKD OI Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj