Na vsebino

Jasmin Kurtić: Na koncu je bil ves trud nagrajen

Jasmin Kurtić se v dresu Südtirola dobro počuti. Foto: FC Südtirol
Jasmin Kurtić se v dresu Südtirola dobro počuti. Foto: FC Südtirol

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić je s Südtirolom, ki komaj drugo sezono nastopa v italijanski serie B, dosegel cilj – obstanek v ligi. Obenem odšteva dneve do dogodka, ki ga na igrišču še ni doživel – evropskega prvenstva.

Klub iz Bolzana, ki se mu je 35-letni Kanižaričan po krajši romunski epizodi pridružil v začetku leta, si je nekaj tednov pred koncem sezone v napeti tekmi proti Ternani in zmagi s 4:3 zagotovili tako želeni obstanek v drugi italijanski ligi. "Res je bila ta zmaga za nas zelo pomembna, obenem sem se naučil, da je za takšne zmage treba trpeti. Najprej ob enakovrednem razmerju navzočih na igrišču, nato smo imeli igralca več, na koncu pa je bil ves naš trud nagrajen," je pomembno zmago v pogovoru za Slovenske novice komentiral Kurtić, ki poudarja, da je FC Südtirol v zadnjih letih naredil velik napredek. Po njegovih besedah ima le malo italijanskih drugoligašev tako urejene razmere kot prav klub na Južnem Tirolskem.

K dobremu počutju v rdeče-belem dresu prispevajo tudi Kurtićeve dolgoletne izkušnje iz Italije, znanje jezika ter poznavanje italijanskega nogometa, ki v ospredje postavlja taktiko in postaja bolj odprt kot nekoč. O Bolzanu pa pravi, da gre za mesto obdano s čudovito naravo, ki ponuja izjemne možnosti za sprehode, kolesarjenja, v bližini se nahajajo tudi termalna kopališča.

Izkušenemu vezistu, ki je za slovensko reprezentanco doslej odigral 90 tekem in zabil dva gola, pa misli že uhajajo k evropskemu prvenstvu v Nemčiji. "Misli so vedno tam, o tem ni dvoma, toda obenem moraš biti z glavo pri klubu, kjer imaš vsakdanje obveznosti, kjer živiš. Vedno ti mora biti cilj, da v klubskem dresu kar najbolje igraš, da si nabereš dovolj nastopov. Tako boš potem najbolje pripravljen tudi za reprezentančne izzive," je v pogovoru za Slovenske novice še povedal Jasmin Kurtić.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj